Az online tanácsadásról

Az online tanácsadásról

Az online pszichológiai tanácsadás előnyei

 • Önnek nem kell utaznia, kényelmesen, biztonságot nyújtó otthonában tudja elmondani legféltettebb titkait, végiggondolni problémáit. Így időt és energiát spórolhat.
 • A szolgáltatás teljesen anonim, mivel Ön otthonából veszi idénybe, akár legszűkebb környezetének sem kell tudnia, hogy segítségre van szüksége. A beszélgetésünket csak Ön és én látjuk és halljuk, számíthat teljes diszkréciómra.
 • Ön saját igényei (problémája természete és személyes szimpátiája) alapján tud szakembert választani.
 • Nincsen hosszú váralozási idő, az igényeinek legmegfelelőbb időpotnban tudunk találkozni.
 • A legtöbb probléma átbeszélésére alkalmas az online konzultáció.

Az online tanácsadás hátrányai

 • Nehézséget okozhat hogy a kamera és a monitoron megjelenő kép nem esik egybe, így nehéz a szemkontaktust fenntartani.  Az kamera és a monitor távolsága azt a hatást keltheti, mintha a terapeuta valami mást nézne. Ez kezdetben zavaró lehet.
 • Az internetkapcsolat szakadozhat, ami kellemetlenségeket okozhat.

Mire való az online pszichológiai tanácsadás?

 • Ha gyorsan pszichológus segítségére van szükségünk ahhoz, hogy új szempontokat lássunk meg.
 • A konfliuktushelyzetek jobb megértéséhez.
 • Ha nincsen lehetőségünk személyesen pszichológust felkeresni.
 • Önismeretünk növelésére, mások viselkedésének megértéséhez. Ha érdekli, hogyan segít a pszichológus? Mire való a pszichoterápia, kattintson ide!

Mikor érdemes személyesen pszichológushoz fordulni?

Mivel online konzultáció (Skype pszichológiai tanácsadás) esetén a szakember és a kliens fizikailag távol eshetnek egymástól, ez a segítési forma nem alkalmas súlyos pszichés betegségek kezelésére (hiszen itt nem adott a közvetlen közbe avatkozás lehetősége). Pl. öngyilkossági szándék, sok éve fennálló, diagnosztizált alkalmazkodási- és személyiségzavarok esetén érdemes személyesen pszichológust felkeresni. A személyes pszichoterápiás kezelés alkalmas ezen problémák megoldására is. Ha igényli, szívesen látom Székesfehérváron található magánrendelőmben!

Ha érdekli az online szolgáltatásom, vagy személyesen szeretne találkozni, az alábbi elérhetőségek valamelyikén tud kapcsolatba lépni velem időpontfoglalás céljából.

További pszichológiai tartalmakat keres? Látogasson el Facebook és Instagram oldalamra, és iratkozzon fel YouTube-csatornámra is, ahol rendszeresen osztok meg új videókat.

Share Button

4 Hozzászólás

 • kata

  Tisztelt Melinda!Korabbanirtam onnek28 eves vagyok lett egy parom 12 eve ismerjuk egymast es baratsagbol lett kapcsolat akivel 1 honapig voltunk egyutt tegnap szakitott velem mert anyagi problemakkal kuzd o nem jott hozzank sosem csak en mentem de hobbijara meg koltot airsoft es azt mondta hogy nem vonzodik hozzam de mig egyutt voltunk ellenkezojet mondta meg kedvel most meg kedvel de nem tudja elkepzelni h velem letudna elni az eletet aztan kerdezem h neked jo lesz igy es valasz ra igen kesobb nem tudom nem is hianyoznek kerdezem es o meg ido megmondoja nem ertem nem vitaztunk nem volt megcsalas csak talalkozasokat penz vegett nem tudtuk megoldani 50 km re lakik es nem tudom mit tegyek barat az akar maradni mint elotte en mondtam neki nem erdekel a penz itt vok neki de o menekul nem szerelmes es azt mondta nem lesz o szerinte tudni kell elozo kapcsolataiban megalaztak kihasznaltak es tartozkodo lett ez altal nehezen nyilik meg de nekem megis sikerult kicsit . mit tegyek on szerint ?koszonom valaszat es k

  • Habis Melinda

   Kedves Kata!

   Elképzelhetőnek tartom, hogy a párja korábbi csalódásai is legalább olyan fontos okai voltak a szakításuknak, mint a távolság vagy az anyagi gondok. Ha érti, hogy mi történt kettejük közt, az sokat segít abban, hogy el tudja őt engedni, elgyászolja ezt a veszteséget. Ha eljön az ideje, egy következő kapcsolat sikeresebben alakuljon.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • diabetic diet

  Hey very nice blog!

 • Kérdése vagy véleménye van? Ossza meg velünk!

  Az email címet nem tesszük közzé.