Bemutatkozás

Hitvallásom

Úgy gondolom, hogy életünk számtalan változást, kihívást tartogat számunkra. Könnyen előfordulhat tehát, hogy valamivel elakadunk, külső segítségre (új szempontokra) van szükségünk a továbblépéshez. Minden személy más, eltérő utak vezetnek tehát az adott probléma megoldásához. Személyközpontú terapeutaként az egyén erőforrásainak fejlesztésére, megküzdésmódjainak támogatására helyezem a hangsúlyt. Hiszek abban, hogy mindenkiben benne lakozik a megoldás, az én dolgom csak annyi, hogy szakmai tudásom és empátiás hozzáállásom segítségével támogassam Őt ennek megtalálásában.

Online terápiás módszerem

Amikor először hallottam az online pszichológiai szolgáltatásokról, őszintén szólva ellenérzéseim voltak. Nem tudtam elképzelni, hogy egy gép hogyan tudja a személyes kapcsolatot helyettesíteni. A videohívás segítségével azonban egy beszélgetés élménye sok mindenben hasonlít a személyes találkozáséhoz. Emellett az online konzultáció általában sokkal kevesebb utánajárást igényel, gyors és hatékony segítséget nyújthat.

Vannak azonban olyan esetek (például személyiségzavarok, vagy krónikus pszichés problémák esetén), amikor szükségessé válik a személyes találkozás. Magánrendelésem Székesfehérváron, jól megközelíthető helyen, a Virág Benedek utca 1-ben, érhető el. (A szolgáltatás igénybevételéhez telefonos, vagy elektronikus levélen keresztül történő bejelentkezés szükséges!)

Magamról néhány mondatban

Kiegyensúlyozott életet élek, igykeszem a munka és magánélet egynesúlyát megteremteni. Két gyermekem van. Szabadidőmben szívesen sportolok, hallgatok zenét, de az tud igazán feltölteni, ha élvezhetem a természet közelségét.

Pszichológus vagyok és ember, akinek ugyan úgy vannak nehézségei, mint bárki másak. Amikor elbizonytalanodom, megállok és elgondolkodom a miérteken. Ha szükségét érzem, szupervíziós és egyéni pszichoterápiás segítséget veszek igénybe, hogy új szempontokhoz jussak. Minél hatékonyabban és gyorsabban oldjam meg az előttem álló szakmai, vagy magánéleti problémákat.

Bemutatkozó videómat ide kattintva tekintheti meg.

Részletes szakmai önéletrajzomat pedig itt olvashatja el.

Habis Melinda
Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, képzésben levő pár- és családterapeuta

Diplomáim