Online pszichológiai tanácsadás | Habis Melinda klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus és személyközpontú terapeuta honlapja

Magamról

Úgy gondolom, hogy életünk számtalan változást, kihívást tartogat számunkra, könnyen előfordulhat tehát, hogy valamivel elakadunk, külső segítségre (új szempontokra) van szükségünk a továbblépéshez. Minden személy más, eltérő utak vezetnek tehát az adott probléma megoldásához. Terapeutaként az egyén erőforrásainak fejlesztésére, megküzdésmódjainak támogatására helyezem a hangsúlyt. Hiszek abban, hogy mindenkiben benne lakozik a megoldás, az én dolgom csak annyi, hogy szakmai tudásom és empátiás hozzáállásom segítségével támogassam ennek megtalálásában.

Amikor először hallottam az online pszichológiai szolgáltatásokról, őszintén szólva ellenérzéseim voltak velük kapcsolatban. Nem tudtam elképzelni, hogy egy gép hogyan tudja a személyes kapcsolatot helyettesíteni. A modern technika és a videohívás segítségével azonban egy beszélgetés élménye nagyon hasonlít a személyes találkozáséhoz. Emellett az online terápia sokkal kevesebb utánajárást igényel, olcsó, gyors és hatékony segítséget nyújthat.

Vannak azonban olyan esetek (például személyiségzavarok, vagy krónikus pszichés problémák esetén), amikor szükségessé válik a személyes találkozás. Magánrendelésem Székesfehérváron, jól megközelíthető helyen, a Lövölde út 17/A-ban, érhető el. (A szolgáltatás igénybevételéhez telefonos vagy elektronikus levélen keresztül történő bejelentkezés szükséges!)

Magamról néhány mondatban

Kiegyensúlyozott házasságban élek. Férjem, Gábor asztalosipari gépkezelőként dolgozik. Természetesen a mi kapcsoltunk sem tökéletes, de véleményem szerint a leglényegesebb, hogy mindketten arra törekszünk, hogy (konfliktusok és nehézségek árán is) kapcsolatunk hosszú távon is működjön. Két gyermekünk született, Blanka (2011.) és Norbert (2013.) Boldogsággal tölt el nézni, ahogyan napról napra fejlődnek, kinyílnak a világ felé. Szabadidőmben szívesen sportolok, hallgatok zenét, de az tud igazán feltölteni, ha élvezhetem a természet közelségét.

Bemutatkozó videómat ide kattintva tekintheti meg.

Habis Melinda
Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, pár-és családterapeuta jelölt
 
Share