Pszichológus válaszol

Ha olyan problémája van, amit néhány mondatban (maximum 1000 karakter, az ennél hosszabbakat törlöm!) meg tud fogalmazni és úgy gondolja hogy egy e-mail terjedelmű válasz is iránymutatást tud adni Önnek, írja meg kérdését a lenti ablakba és a válasszal együtt (moderálás után, név nélkül) megjelenítem. A hozzászólás elküldéséhez az email cím és más adatok megadása nem szükséges.

Tisztelettel kérem a kedves Látogatót, hogy e-mailt csak pszichoterápiás felkérés esetén írjon. Kérdését az oldal alján (legörgetés után) megjelenő ablakba írja meg, mert csak így áll módomban megválaszolni azt!

Felhívom szíves figyelmét, hogy az írásos tanácsadás nem egyenértékű a pszichológiai vizsgálatra (videobeszélgetés, vagy személyes találkozás során létrejövő első interjúra) alapozott szakvéleménnyel, kizárólag a problémafelvetés alapján bennem keletkező benyomásokat és a személyes véleményemet tükrözi. Sürgős esetben az alábbi linken található telefonos lelki-segély vonalak valamelyikének felhívása javasolt!

A pszichológus válaszol rovatban a válaszadás ingyenes és általában 100 munkanapon belül, random sorrendben történik.

A hozzászólás elküldésével Ön kijelenti, hogy elmúlt 18 éves. Amennyiben Ön 14 és 18 év közötti kijelenti, hogy a törvényes képviselője hozzájárulásával használja ezt az oldalt. 14 év alattiként kijelenti, hogy a törvényes képviselője jár el Ön helyett.

Ha új kérdést szeretne feltenni, kattintson ide!

18 007 Hozzászólás

 • Krisztina T

  Pár éve volt egy két pánikrohamom. Miután az első kislányom megszületett. Sokkos időszaknak tudtam be,ment tovább az élet. Annyi maradt meg,hogy nagyon nehezen kezelem a problémákat, a legkisebb probléma esetén is heves szívverés érzek,izzad a tenyerem, nehezen kapok levegőt és őrjöngök. Próbálom kezelni. Amit viszont nem tudok,hogy a második gyerek születési óta (4 éve) ,kényszeres horror gondolataim vannak,hogy mik történhetnének a szeretteinek. Abszurd dolgok. Hogy belegyömöszölöm a gyerekem a sütőbe, a mosógépben. Megerőszakolják őket, folyóba esnek…nem feltétlenül én teszem meg. Borzasztó dolgok,és csak úgy előbuknak. Borzasztóan érzem magam ezek a gondolatok miatt. SOHA nem bántani őket,ettől nem félek. Mit tudnék tenni,hogy ez megszűnjön? Nem nézek horrorfilmeket, tv-nk sincs. A rossz végű filmeket sem szeretem.
  Köszönöm válaszát,
  Tina

  • Habis Melinda

   Kedves Tina!

   Levele alapján azt gondolom, hogy a félelmei megértésében és feloldásában pszichológussal való rendszeres, négyszemközti konzultáció tudna Önnek segíteni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Kristóf O

  Kedves Doktornő!
  Az utóbbi időben megismerkedtem egy lánnyal, akinek még nyílt sebei vannak az előző kapcsolatából. Úgy érzi, hogy az előző barátja kihasználta a kedvességét és azt éreztette vele, hogy ő nem elég jó. Azóta magába zárkózott és nem igazán beszél ezekről a dolgokról senkinek, de úgy érzem nekem kicsit jobban megnyílt. Nagyon megkedveltem ezt a lányt és segíteni szeretnék neki, de nem tudom, hogyan és miként tegyem. Tudna segíteni nekem?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves Kristóf!

   Nem biztos, hogy Ön a megfelelő személy, egy barát vállán talán könnyebben kisírná magát a lány, s utána könnyebben tudnának megismerkedni (egyenlő partnerként).

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Réka

  Kedves Doktornő!
  Van egy folyamatos érzésem afelől, hogy igazából önmagamért senki sem kedvel/szeret. A családom szeret, mert hát egy család vagyunk. De nagyon kevés barátom van, olyan nincs is akivel minden nap beszélnék, és mindent meg tudnék beszélni. Minden kapcsolatomnak eddig rossz vége volt, a vége mindig az lett, hogy én szörnyű ember vagyok, de a szakítás után mindig felkerestek, hogy sajnálják és bocsássak meg nekik, kezdjük újra.
  Mindig azt érzem hogy nem vagyok elég intelligens, vicces, sosem a jó dolgot mondom és mindig kellemetlen vagyok egy társaságban. Folyamatosan vissza gondolok a dolgokra, amit mondtam és szégyellem magam, hogy mennyire ciki vagyok. Úgy érzem sosem fogok olyan embert találni akinek elég jó vagyok.
  Véleményét előre is köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves Réka!

   Levele alapján azt gondolom, érdemes lenne dolgoznia az önismeretén, önelfogadáson. Ha Ön határozottabb, mások is könnyebben alkalmazkodnak Önhöz.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Lackó

  Kedves doktornő!
  Én 37 vagyok.
  Van egy lány ő 35.
  Van 3 gyermeke.
  Kb 4 hónapja kezdtünk el beszélgetni elég sokat, sok mindenről.
  Kezdtem úgy érezni hogy egyre közelebb kerülünk egymáshoz.
  Kb 2,5 hónapja rákérdeztem hogy van-e köztünk vagy hogy lesz-e köztünk valami.
  Azt mondta hogy megszeretett és hogy velem semmi probléma nincs, de neki változnia kell belül hogy kapcsolat legyen köztünk.
  Feljárok egy héten pár napot hozzájuk, olyankor külön szobában alszok.
  Búcsúzáskor van egy csók meg néha hogyha közeledek. A gyerekek és idegenek előtt úgy mutat be és beszél rólam mint egy barátjáról.
  Meddig érdemes várni rá, mielőtt teljesen összeroppanok?

  • Habis Melinda

   Kedves Lackó!

   Ha azt érzi, nehezen bírja, akkor ne várjon! Bezséljen őszintén ezzel a lánnyal az érzéseiről!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • SG

  Üdv.
  A párom 13 éves lányával nem jo a viszonyunk. Zárkózott, magabafordulo nem akar beszélgetni. Ha meg kerdezed miért. Ő nem tud miről beszélgetni. Ez feszültséget , vitát generált a párommal. Szakítottunk is ez miatt. Mert elege lett a sok vitabol. Nyugalmat akar. Probaltam bekülni, de a parom mar nem akarja. Mi tevő legyek?

  • Habis Melinda

   Kedves SG!

   Családterápia tud segíteni a feszültségek feloldásában.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Lédi

  Kedves Doktornő!
  Szeretném tanácsát kérni az ügyben, hogy párom sex (aktus) közben egy régi exe néven szólított. Tagadja, hogy rá gondolt, ő sem érti hogy fordulhatott elő.
  Ezt én nem hiszem el annak ellenére sem, hogy addig is és most is maximálisan érezteti szerelmét, szeretetet felém.
  Nem vagyunk fiatalok 70-es években járunk, de eddig ez nem volt gond, ugyan a kapcsolatunk csak egy éve tart.
  A régi exe után ő 10 évig élt házasságban, a felesége elhunyt, gyász után találkoztunk.
  Ha felesége nevét mondja megértem, de így nem tudom feldolgozni.
  Kérem adjon tanácsot mi állhat e mögött.
  Köszönöm szépen.

  • Habis Melinda

   Kedves Lédi!

   Ebben az életkroban megória-problémák előfordulnak, a régi dolgok (nevek, egyéb tudás) kevésbé kopik meg, az új információk rögzülése azonban nehezített.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Zsófia

  Kedves Doktornő!

  A párom sokat beteges, migrénnel küzd, olykor veseproblémák jelentkeznek, valamint néha gyötri az egykori diagnosztizált depressziója (a depresszió inkább csak nehezebb napokként, hetekként jelentkezik.) Fiatal pár vagyunk, én kifejezetten szeretek eljárni itthonról, barátokkal találkozni. Egy ideig lemondogattam a programokat, hogy otthon legyek a párommal ha nincs jól, de elvágyom, hogy találkozhassak a barátokkal, családdal. Rossz ember lennék emiatt? Hogy otthagyom a páromat mikor fájdalmai vannak?
  Szinte mindennapossá vált, hogy valamije fáj, vagy lelkileg vagy fizikailag. Az empátia sem olyan erős bennem ha már minden nap van valami…
  Nagyon szeretem őt és vele tervezem az életemet, de úgy érzem erre megoldást kell találnunk.

  • Habis Melinda

   Kedves Zsófia!

   Megértem, hogy megkoptak az érzelmei. A férja problémáira mielőbb megoldást kell keresni, szerintem is! Ajánlott pszichoterápiás munka megkezdése a számára.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  Beszélgetek egy fiúval már lassan egy hónapja és mondta hogy régóta tetszem neki én elutasitottam.. De akor is ír minden nap viszont van egy barátnője akivel mindig szakítanak.. Hogy érjem el hogy belém szeresen?

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Szerintem elég, ha önmagát adja (amennyiben jól érzi magát a bőrében), az nagyon vonzó tud lenni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Samantha

  Tisztelt Pszichológus!

  Fiatal hölgy vagyok. 7 éve androgén túlsúly,a késői CAH egy súlyosabb fajtáját állapítottak meg. Ez a betegség nagyon elcsúfította a külsőmet. Kihullott a hajam nagy része, gyakran vagyok kiütéses, amire semmi nem használ. Gyógyszeres kezelést kapok, aminek rengeteg a mellékhatása és így is csak a tünetek egy részét fedi el. Sokszor bántanak emiatt. A tömegközlekedésen, a munkahelyemen. Sokan nem.is igazán értik meg, mi van velem.

  Szégyellem ezt a betegséget.
  Azt szeretném kérdezni, hogyan fogadjam el így magamat, hogy tudom, ez nem normális.

  • Habis Melinda

   Kedves Samantha!

   Az önelfogadásban önismereti munka tud segíteni, ha igényli.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  4 éve vagyunk együtt a párommal, és év elején teljes meggyőződéssel terveztük a költözést egy másik városba együtt. (jelenleg is együtt élünk) Most viszont teljesen elbizonytalanodtam. Folyton összezavar. Nemrég a fejébe vette hogy megcsalom, holott ez nem igaz, de állandóan felhozza hogy biztos így van. Egyik pillanatban még érezteti és mondja hogy mennyire szeret, a másikban pedig olyanokat mond hogy költözzek el, meg hogy játszadozok vele. Nagyrészt akkor beszél ilyesmit ha alkoholos befolyas alatt áll,szerintem ez is befolyásolja, de akkor most mi a valós érzelme? Már a saját érzéseim sem tudom követni, mert egyszer úgy erzem nem akarom elvesziteni máskor meg annyira kihoz a sodromból, hogy kiabálok vele. Előre is köszönöm a választ.

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Önismereti munka segítene átgondolni, menthető-e ez a kapcsolat, s ha igen, hogyan. Ha nem, akkor az elengedésben is támasz lehet. Az alkohol nagy károkat tud okozni az emberek személyiségében!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Judit Sz

  Üdvözlöm! Volt egy kapcsolatom 8 hónapig tartott.. Rivotrilt és még sok más gyógyszert szed az illető rákos de most jól van. Furcsa viselkedésű. Volt hogy minden ok nélkül kiabált velem.. Az exe iránt nagy düh van benne mert megcsalta őt és anyagilag a padlóra került. Sajnos sokszor volt vitánk amit a viselkedése generált. Azt éreztem nem mond igazat manipulál és mindig én vok a hibás. Viharosan zártuk le szerinte én hazudozó vok és idegbeteg. A kérdésem okozhatja e a, Rivotril ezeket a dolgokat. Érzelem mentes és nem érti a problémát meg akkor sem ha eszérvekkel próbáltam meggyőzni.

  • Habis Melinda

   Kedves Judit!

   A Rivotril okozhatja ugyan az érzelmek tompultságát, de itt lehet hogy ennél többről van szó. Az indulatosság arra utal, hogy a szorongásnál komolyabbak lehetnek a problémák. A rákkal való megküzdés pedig önmagában is okozhat érzelmi kitöréseket. Tehát ne hibáztassa magát!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  Kedves Melinda! ( Névtelenül szeretném ezt megjelentetni)

  22 éves nő vagyok, boldog családban nőttem fel, stabil munkahelyem van. A párommal 6 éve vagyunk együtt, diák szerelemből komoly kapcsolat alakult ki. A problémám,hogy nem tudok elszakadni otthonról. A párom többször is említette már,hogy szeretne velem összeköltözni, ami sokszor jól is hangzik : saját lakás, önállóság, közös élet. Mégis, képtelen vagyok elszakadni itthonról, ha csak arra gondolok,hogy elköltözöm, össze szorul a szívem. Mindig arra gondolok,hogy akkor már nem fogunk minden este össze ülni beszélgetni, elmenni együtt anyáékkal valahova, valamint ha elköltözöm és történik velük valami, akkor én nem tudok itt lenni nekik.
  Érzelmi kötődésből ered a probléma, ugyanis anyagilag nem okozna problémát a külön költözés, jelenleg is bele adok dolgokba, és a saját dolgaim kifizetem. Lassan ideje lenne rá szánnom magam, szeretném kikérni a tanácsát,hogy mi lehet velem a probléma.
  Előre is köszönöm a válaszát.

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Önismereti munka segíthet az új élet kaialkításában és a régi elgyászolásában/átstrukturálásában.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • O Noémi

  Jó estét, egy bonyolult kérdéssel fordulok önhöz, a kérdésem: Hogy vegyem rá a szüleimet arra hogy a barátomnál lakjak 16 éves létemre?? És a szüleim szinte utálják

  • Habis Melinda

   Kedves Noémi!

   Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Javaslom, hogy beszélgessen a szüleivel arról, mit szeretne és hallgassa meg nekik mi bajuk a barátjával. Talán sikerül közelíteniük az elképzeléseiket.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • K .István

  Jó estét Doktor Nő!Nemrég multam 18 éves!Az a probléma hogy rettegek attól hogy nem csak heteró vagyok.Régebben is előjött ez de valahogy mindig elmult.Nézegetem a lányokat stb.Lezbikus filmektől elég alig egy perc merevedést érzek ez minden szép és jó.De férfiakról is néztem maszturbálós videókat nem lett merevedés,de valami bizsegés igen ez még nem is zavarna,de ha azt látom ,hogy a férfi elélvez nekem is nagyobb lesz odalent de nem teljesen merev nagyon zavar,hogy ugymond a saját nemem kiválthat ilyet belőlem fantázia szinten sincs merevedés,de valamit mintha bizsergést éreznék.Sokszov volt meleg álmom nagyobb kisebb időnként hol abba marad hol előjött,de nem vollt az álomban érintkezés a taggal csak merevedésem ezek mit jelenthetnek?Valamit letud szürni belőle?Válaszát köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves István!

   Ezek természetes dolgok, a szexuális jellegű inger válthat ki izgalmi állapotot. Ez önmagában nem jelent biszexualitást/homoszexualitást!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Réka

  Tisztelt Doktornő!
  Korábbi párkapcsolatom egy nagyon mérgező, nárcisztikus személlyel volt. Ma már úgy érzem feldolgoztam a lelki terrorokat és q felesleges bántást. Ugyanakkor sokszor a mostami párkapcsolatomban félek teljesen odaadással lenni, nehogy megint egy olyan személlyel legyek aki hsonlít rá.( Persze csak az én fejemben van ígytények!) Mostanában elkezdődött, hogy amit mondok a páromnak elfelejti pedig elvileg figyel rám. (Régi kapcsolatomban is pont így kezdődött).Nagyon feledékeny típus, de sokszor azt veszem észre, hogy vannak olyan beszélgetések amikor nem kapok választ.Nagyon zavar ez és tudja is, de nem tudom mit tehetnék ezzel kapcsolatban azon kívül, hogy elmondom neki és tud is róla. Szeretném a segítségét kérni!

  • Habis Melinda

   Kedves Réka!

   Önismereti munka szükséges a korábbi kapcsolat és a jelenlegi közti összefüggések feltárásához és a beavatkozási pontok meghatáráozásához.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Márta Sz

  Férjem post COVID beteg. Szándékos félreértés, agresszív szóbeli bántalmazás és érzelmi hullámvasút jellemzi. Felmerült bennem a klimax is.b4oras hisztik, orditás stb.
  . Kevert antiszocialis,kontrolmániás probléma. Mindent tagad és hárít még felvett hanganyag ígéretet is. Sajnos megutáltam, mert a betegség uralja a napok 70%át. Borzasztó mikrt ordít, mond rám ha találkozunk, mindegy hol van ki látja. Ha rájön, vége. Hogy lehet válásig kibírni?
  Tudna online szakembert javasolni. Az ügyvéd válást javasolt , már nem lakom nála. Köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves Márta!

   Sajnos nem tudok online szakembert javasolni Önnek, de ha beírja a keresőbe igényét, biztosan fog találni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Adam

  Jó Napot,
  Sajnos olyan problémám lenne, hogy nagyon erős szexuális vonzalmat érzek az édesanyám iránt.
  Nem írnám le, hogy milyen gondolatok vannak ezzel kapcsolatban a fejemben.
  Mit tudnék ez ellen tenni vagy mi lenne a megoldás.

  Előre is köszönöm a válaszát.

  • Habis Melinda

   Kedves Adam!

   Önismereti munka segíthet megérteni a szexuális fantáziáit.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Sz Gizella

  Valaki szerelmet vallott, minden szépet mondott, írógattunk egymásnak, rég ismerjük egymást, mindig is szimpatikus vonzalom kötött össze. Telefonon hívott kétszer, 3 szor, úgy tünt, hogy hihetetlenül nyíltan tudtunk beszélgetni az érzelmeinkről. Utánna csak akkor írt, ha én írtam, az este kérdeztem hogy van? Látta de nem válaszolt. Hüjén érzem magam, s nem tudom mit kellene tennem?

  • Habis Melinda

   Kedves Gizella!

   Érdmes megfogalmaznia az igényeit a férfi felé, amikor újra beszélnek egymással.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Marika

  Kedves Doktornő!
  34 éves nő vagyok pánikbeteg és lelkisérült. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy észrevettem magamon egyre többet beszélek magamban ami nagyon zavar. Pedig nem vagyok őrült sem bolond csak nagyon ki vannak az idegeim és nincs kivel megbeszéljem a problémáimat mert nem értenek meg az emberek. Ki vagyok égve teljesen nagyon sok rossz dolog ért már az életben és nem bírom tovább. Mindig csak szenvedek nem sikerül semmi. Édesanyámat is elveszítettem 4 éve amit még most sem tudtam feldolgozni. Egyik rossz kapcsolatból megyek a másikba és nem becsülnek meg a férfiak. Ezért készültem ki teljesen és lettem pánikbeteg.Nem akarok megbolondulni de nagyon zavar a magamba beszélés. Vajon mitől lehet ez? Gyógyítható egyáltalán? Vagy kezdek becsavarodni?

  • Habis Melinda

   Kedves Marika!

   A magába beszéléstől nem fog megbolodnulni, de érdemes pszichoterápiás ellátást keresnie a pánikbetegsége miatt, s azt is témává tenni, miért alakulnak úgy a kapcsolatai, ahogyan.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Brigitta P

  Kedves doktornő!

  Azért írok, mert van egy srác, akit már négy éve ismerek, és nagyon tetszik nekem. Azt vettem észre, hogy az ő számára sem vagyok közömbös, viszont a négy év alatt nem igazán léptünk előrébb kapcsolati szinten. Tanácstalan vagyok és nem tudom mit kellene tennem. Nincs bátorságom elé állni, és elmondani ezt neki, mert félek, hogy elveszíteném. A másik megoldás az lenne, hogy felejtsem el és lépjek tovább, de nem tudom, hogy lépjek tovább.

  A segítségét előre is köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves Brigitta!

   Mindenképpen érdemes beszélnie az érzéseiről, vágyairól, terveiről, mert ennélkül a partnere nem fogja tudni, Önnek mire van szüksége.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  Egy eve abbahagytam a fogamzasgatlot amitol honapok ita hullik a hajam. A szuleim kompenzalni probaljak(mellmutetem is lesz nyaron)De ugy erzem nem adja vissza semmi a hajam ami dusabb volt az atlagnal anno. Pszichesen is legyengultem szep lassan es elzaekoztam nem erzem a boromben jol magam hiaba edzek stb. Egy fiuval par honapja talalkozunk nem akar eljotelezodni en meg ugy erzem elethelyzetembol adodoan hogy annak is oruljek hogy talalkozik velem.(a regi eletemre emlekeztet,porgos,bulizos,spontan,jol nez ki stb.) Neha fent vagyok nagyon es ugy erzem a mutet a fiu miatt hogy jobb lesz mint valaha neha viszont melyen vagyok a hajamra gondolva. Mit tegyek amig nem all helyre a hajam milyen mofszert tudna javasolni? (20eves lany) visszaszeretnem kapni azt az erzest amit ezelott tudtam erezni de ugy erzem a hajvesztesem mindenre kihatassal van

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Önismereti munka segíthetne helyreállítani az önértékelését.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Szomorú Lány

  Kedves Doktornő,
  lassan 30 éves leszek és úgy érzem még senki nem fogadott el életemben úgy amilyen vagyok. Folyamatosan idegeskedek rajta, hogy mindenkinek megfeleljek, mindent jól csináljak ne hibázzak lehetőleg semmiben. Sajnos a családom részéről is azt érzem nem értenek a párom sem.Nagyon hiányzik a szeretet, de bármerre fordulok nem találok igazit.Nagyon magányos vagyok és már magamat sem szeretem igazán.Nem tudom mit tehetnék ez ellen.Hogy lehetnék elég jó.
  Köszönöm a válaszát.

  • Habis Melinda

   Kedves Szomorú lány!

   Önmaga elfogadásán és a kapcsolatai átformálásán egyéni terápia segítségével tud dolgozni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Viki

  Tisztelt Doktornő!
  Nem a vérszerinti apukámmal élek de a vérszerinti anyukámmal aki néha az idősek otthonában van.Apám lelkileg terrorizál és félek,hogy rámehet a tanulásra is.Elvárja hogy suli mellett takarítsak és ha elmegyek barátomhoz,vagy bármi mindig vezsekedik velem (19.évemet töltöm nyáron).Anyával is ilyen szokott lenni ha iszik de anya nem vál el tőle ,mert ő tartsa el.Van hogy csúnyán és tiszteletlenül beszel velem és nem érdekli nem tudom mit tegyek ,nagyon el vagyok keseredvea suliból még ez az év van meg a következő,ha minden jól megy,de nem tűrhető.Köszönöm!

  • Habis Melinda

   Kedves Viki!

   Szerintem is érdemes minnél távolabbra elkerülnie az otthoni mérgező körülmányeket. Javaslom, hogy ha tud, önállósodjon. Mindemellett lelki támogatás is szükséges, melyet ingyenesen a helyi pszichiátriai gondozóban talál.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • CsakValaki

  Tiszteletem!
  Igazából sosem jártam se pszichologusnál se pszichiáternél, pedig lehet kellene. Sokszor van olyan érzésem hogy bárcsak ne élnék, régebben sokat, manapság keveset, de vagdostam magam. Sok ember társaságában pánikolok, nehezen nyílok meg, inkább elvonulok a sarokba. Random helyzetekbe érzem azt, hogy szúr a mellkasom, nehezebben veszem a levegőt, van hogy beszédülök. Random elsírom magam, pedig semmi okom rá. Lehet nem függ össze, de az alvás is roppant nehezen megy, inkább sokáig fent vagyok, ha le is fekszim, forgolódok, átlag 4-5 órákat alszok csak. A szemem rángatózik (nem tudatosan), és az ujjaimmal is végzek öntudatlanul mozdulatokat.
  Maga szerint el kellene mennem szakemberhez?

  • Habis Melinda

   Kedves CsakValaki!

   Igen, szerintem érdemes lenne mielőbb pszichológust felkeresnie, a az alvását akár altatókkal rendezni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • B.Pe

  Kedves doktornő!
  Van egy lakotársam akinek van 3 gyereke egy fiutol és én belészerettem a lányba megnyiltam elmondtam érzéseimet és hogy szeretem , ö is egyszer kétszer közeledik vagyis hát hogy megnyilik de visszahuzodik inkább és elmondta hogy nem szereti a volt párját csak vannak érzései iránta és már 3 napja csak kicsi viták vannak hogy hagyjam békén stb meg hogy letilt facebookon mert szerelmes idezeteket rakok ki falamra és ezt látja és azt mondta hogy tulzásba viszem meg hogy idövel talán összejövünk

  • Habis Melinda

   Kedves B.Pe!

   Nagyon nehéz lehet értelmezni, hogy ellentmondó üneteteket kap a lakótársától. Érdemes lelki támogatást keresnie.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Vné K Krisztina

  Kedves Doktornő!
  Olyan gondom van, hogy a férjem nem foglalkozik velem, nem segít, nem figyel rám…. Csak alszik, telefonozik vagy számítógépezik. Gyerekekkel sem játszik.Nem tudja mire vágyom, nem is érdekli. Ha névnapom, születésnapom… Vagy anyák napja, semmivel nem lep meg. Én meg mindenki kedvébe járok, mosok, főzök,stb…Állítólag szeret(másnak mondta) az én szemembe meg azt mondta más férfi már elhagyott volna, meg miattam “beteg” állítólag, meg, hogy én vagyok a rossz, a hibás mindenért. Nem értem miért ilyen, mikor én mindent, mindenkinek megteszek ami tőlem telik, testileg-lelkileg én meg semmit nem kapok csak bántást. Nincs már önbizalmam, nem érzem magam se nőnek, se anyának csak cselédnek.. Néha élni sincs kedvem, csak a gyerekek miatt

  • Habis Melinda

   Kedves Krisztina!

   Fontos volna mielőbb lelki támogatást kérnie egyéni tanácsadás (pszichoterápia), vagy akár párterápia fomájában. Utóbbi akkor lehet sikeres, ha a férje is nyitott rá.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • György

  Jó napot, nekem tetszik egy lány, de ezt már ő is tudja, s a lány nem rég lett szingli, s azt mondja most még nem áll készen egy kapcsolatra,most egyelőre csak ismerkedni akar,s majd csak idővel akár csak kapcsolatot. Az is igaz, hogy vonzódunk egymáshoz, és kedveljük egymást, de el se akarjuk sietni. Ez esetben nekem mit tudna tanácsolni, mert egyfolytában a gondolataim megvannak egy kicsit zavarodva.

  • Habis Melinda

   Kedves György!

   A gondolataiban önismereti munka segítségével tud rendet tenni. Önön/Önökön múlik, meddig várnak (várnak-e egymásra), vagy próbálnak mással kapcsolatot kezdeményezni, nincs arra recept, hogyan érdemes csinálni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Gizella

  Kedves doktornő!
  Egy hete furcsán érzem magam,olyan dolgokat teszek amikre nem emlékszem utána,
  Be képzelek olyan dolgokat amik nem történtek meg .
  Elindulok valahova és máshova érkezem meg
  A hasamon vágás nyoma látszik de nemtudom hogy került oda.
  Hova tudok fordulni ezzel?
  Köszönöm válaszát

  • Habis Melinda

   Kedves Gizella!

   Pszichiáterhez, illetve háziorvosához érdemes fordulnia (aki előbb tudja fogadni)!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Egyvalamit várok

  Kedves doktornő van egy 12 éves lányom és észrevettem hogy körülbelül másfél hónapja Nagyon furcsa ha rákérdezek egy két dologra látszik rajta mondaná de nem meri tanácsot kérnék hogy tudnám belőle kiszedni mi gyötri köszönöm

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Érdemes rákérdeznie, esetleg megfogalmaznia, hogy azt érzi, valami baj van.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • N Mari

  KEdves Doktorbő!
  2 éve párkapcsolatban élő nő vagyok.
  Sajnos az én felemről problémákban ütköztünk.
  Hiába megegyeznek az igényeink a párommal és ugyan az azokat a dolgokat szeretjük. Én nagyon nehezen élek meg orgazmus vele. Valamiért csak akkor sikerül elérnem ha az együttlétet úgy érzem én irányítom és akkor is több időbe telik, és csak egyfajta pózban. Ha maszturbálok egyedül akkor elég hamar el tudom érni az orgazmust így biológiailag 100% rendben van a dolog. Teljesen tanácstalan vagyok. Jól esik az ahogy a párom csinálja nekem, Nedvesedéssel nincs semmi gond, olyan mintha el akarna jönni közben az orgazmus de valami miatt valahogy mégse tud. Se kézzel se orálisan. Sokszor érzem azt közbe hogy mindjárt…mindjàrt…. Aztán egy idő után már annyira érzékennyé válik miatta a csiklóm hogy szinte fájni kezd. A párom szerint nem engedem ki magamból az érzést. Valamiért olyankor másnak érzem az egészet mint amikor magamnak csinálom, mintha nem ugyan az ez érzés lenne és így nem tudom hogy tudnám elengedni. Gyerek korom óta maszturbálok a saját testem ismerem. A partnereimnek korábban színleltem az orgazmust de a jelenleginek nem akarok színlelni. Köszönöm a választ előre is!

  • Habis Melinda

   Kedves Mari!

   Egyéni terápia tud segíteni tisztábban látni abban a kérdésben, mi gátolja a szexuális öröm, orgazmus megélését, ha együtt van a parterével.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Z Zoltán

  36 éves ffi vagyok. 2017ben újságot osztogattam a Keletiben, amikor minden előzmény nélkül belémhasított egy gondolat: Ha átadsz egy újságot, pánikrohamod lesz.
  Én tudtam, hogy ez butaság, de a gondolatától hosszú ideig nem voltam képes szabadulni.
  2018 júniusában ugyanígy, éppen mentem az utcán, amikor: Ha pislogsz, pánikot kapsz. De a java csak most jött: Ugyanúgy mint az eddigieknél, teljesen spontán és váratlan ugyanúgy a pánikkal kapcsolatban jöttek a következők:
  2019: ha látsz, ha gondolkodsz, ha hallasz, ha nyelsz,
  2020: ha beszélsz
  2021: ha elalszol, ha sípol a füled
  2022: ha lélegzel, ha sötét van, ha szólnak hozzád

  A másik pedig: Lefekvéskor spontán gondolatokkent jönnek, h zavar az orrszőröm, csikiz a hajam, zavar a légzésem, szívdobogásom et c. Megőrültem?
  Tudom, ezek nem valóságok de megkeserítik az életem. Főleg a légzéses. Amikor lefekszem álmosan, épp aludnék, ez a gondolat felkelt. Nagyon szenvedek, az alvással eddig is komoly bajok voltak.

  • Habis Melinda

   Kedves Zoltán!

   Alvásporblémáit érdemes lenne kivizsgáltatni, illetve pszichoterápiás munka szükségessége is felmerül. Érdemes ezért legelőször a házirovosával konzultálnia.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Összetört lélek

  Tisztelt Pszichológusnő!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy egyszerre több szakemberrel dolgozni javíthat a pszichoterápia sikerén? A továbbiakban azt is szeretném megkérdezni, hogy Ön foglalkozik olyan területtel, hogy saját magamat ismerjem? Úgy érzem, hogy nincs “Én” bennem. Már évek óta nem érzek rendesen érzelmeket, kétségbe vagyok esve teljesen, nem tudom hogy a cselekvéseimet én teszem, vagy a betegségem rosszullétem generálja ezeket. Nem ismerem magam ,szinte belenézek a tükörbe és csak egy embert látok nem magamat. Úgy érzem, hogy belőlem kiveszett a lélek. Jelenleg is járok pszichoterápiára, 3. alkalom volt, pszichiátriára is járok, Lamolepet és Dulodetet szedek, mert felmerült bipolaritás, generalizált szorongás és korábban borderline személyiségzavar is. Szeretnék segítséget kapni legalább abban, hogy tudjam hogy én egyáltalán ki vagyok. Attól is rettegek, hogy bűnöző leszek, hogy börtönbe fognak csukni, hogy sosem lesz rendes családom, és hogy leszázalékolnak majd. Segítségét és válaszát előre is bnagyon szépen köszönöm.

  • Habis Melinda

   Kedves Összetört lélek!

   A pszichoterápia elköteleződést igényel a szakember felé, tehát a több pszichológussal való beszélgetés kifejezetten káros. Ezt egészíti ki a pszichiáterrel végzett kontroll (a gyógyszerek miatt). Javaslom, hogy bármilyen kérdését nyíltan tegye fel a terapeutájának! A levelében leírt problémák több éves kezelést igényelnek.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Ágnes Viola

  Párom most kedden éjfél körül válaszolt hogy haragszik rám, de ne tőle kérdezzem meg hogy miért. ma van a 3. napja hogy nem ír.. nem veszekedtünk elötte hogy ez miatt legyen harag de tuti bántja valami (gondolom micsoda) de hiába írok neki nem látja messengeren hogy írtam pedig szeretném vele megbeszélni hogy mi a baj és nagyon szeretném hogy ne haragudjon rám… mit tegyek? várjak türelemmel ?

  • Habis Melinda

   Kedves Ágnes Viola!

   Nem gondolom, hogy az idő önmagában megoldaná a problémákat. Hogy mit tegyen azt egy alaposabb helyzetfeltárás után lehetne megbeszélni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • N Tamas

  Üdv!
  KB 2 hónapja erős szorongás és stressz kínoz. Nem tudom mi a kiváltó oka, hirtelen elfog és egy idő után elmúlik, de visszajön. Vannak testi tüneteim mint például: szapora pulzus, légszomj, mellkasi fájdalmak, álmatlanság stb. Voltam kardiológusnál, de nem talált semmit se… Mit bírok tenni?

  • Habis Melinda

   Kedves Tamas!

   Ezekkel a tünetekkel háziorvosát érdemes felkeresnie, ugyanis szorongásra utaló jelek is lehetnek. A szomatikus betegségeket azonban mielőbb ki kell zárni.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  Elnézést, most láttam, hogy max. 1000 karaktert lehet írni. Lerövidítettem:

  59 éves vagyok, férjem 25 év jól működő házasság után 2 éve elhagyott egy fiatalabb nőért, akivel előtte már szeretők voltak. Egyszer el is költözött hozzá, de aztán néhány hét múlva visszajött. Megbeszéltük, hogy adok neki még egy esélyt, aztán pár hónappal később ismét elhagyott miatta: akkor kúszott ki a küszöb alatt, amikor nem voltam otthon! Nem kaptam magyarázatot, nem ültünk le megbeszélni a problémákat. Én teljesen összetörtem, látni sem bírtam azóta. Most 2 év után összefutottunk és azóta vissza akar jönni hozzám, ostromol minden nap! Állítólag hirtelen “felébredt” és mégis velem akarja leélni az életét. Ön mit gondol, felépíthető még a házasságunk? Lehetünk még boldogok? Lehet minden ugyanolyan, mint előtte volt? Nagyon félek visszafogadni őt, hiszen a bizalom teljesen elveszett. Most kezdem összeszedni magam egy kicsit, nem akarok újra csalódni! Nem értek a statisztikákhoz, de Önnek mi a tapasztalata?

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Köszönöm, hogy lerövidítette kérdését!
   A bizalom nagyon nehezen, komoly párterápiás munka segítségével építhető vissza ezek után, ami sok időbe telik. Ha minketten éreznek motivációt rá, csak akkor érdemes belevágniuk!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Mghan

  Kedves Doktornő
  Egy éve vagyok együtt a párommal, tudom hogy szeret, már többször is bizonyította. Hozott értem áldozatokat és mindíg figyelmes és próbál a kedvemre tenni, kivéve egy dolgot. Nehéz vele bármilyen fizikai kapcsolatot létesíteni. Kb hetente egyszer van köztünk sex. Nem igazán szereti az érintést. Mintha fizikailag nem tudna érzelmeket kifejezni. Egy nap többször is elmondja hogy szeret és ha nem vagyok vele rendszeresen ír, megkérdezi hogy megy a napom, hogy vagyok és hogy hiányzom neki. Elmondtam neki többször, hogy hiányzik a testiség. Mindíg megígéri hogy változtat de nem igazán megy neki. Testileg rendben van, fiatal 28 éves és biztos hogy nincs senkije rajtam kívül. Azt mondja nem tudja mi az oka, talán az hogy anya nélkül nevelkedett és az apja nem túl érzelmes tipus… De nem gondolom, hogy emiatt lenne alacsony a libidója. Amire még gyanakszom hogy marihuánát szív és esetleg ez lehet rá ilyen hatással. Szeretném megtudni a véleményét és hogy mi lehetne a megoldás? A kapcsolatunk tökéletes lehetne ha meg tudnánk ezt oldani.
  Köszönöm szépen!

  • Habis Melinda

   Kedves Mghan!

   Párterápia segíthet komplexebben látni a problémájukat.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Adrianna

  Jó estét kívánok
  Aszt szeretném kérdezni
  Hogy ez egy betegség vagy mi lehet velem
  Folyamatosan vitatkozok bár miről
  És utána gondolkozok hogy nem kéne észt csinálnom de mégis meg addig viszem míg már nagyon ideges vagyok
  Nem értem hol a hiba
  Köszönöm szépen a valasz

  • Habis Melinda

   Kedves Adrianna!

   Önismereti munka tud választ adni arra a kérdésre, miért lesz idnualtos, mit lehet kezdeni ezzel.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Tímea Zsuzsanna

  Jó estét Kívánok!

  Párom ma elmesélte,hogy hetek óta olyan gondolatai vannak, hogy hogyan végez magával. Azt mondja, tudja, hogy nem akarja megtenni,és nem is szeretne öngyilkos lenni,mégis fel fel jön neki sűrűn a gondolat,amiben elmondása szerint részletesen végig gondolja,hogy hogyan végezne magával. Nagyon megijeszt,mert pár napja depresszió tüneteit tapasztalom rajta. Tanácsoltam neki pszichológus felkeresését,de elutasitja mondván Ő nem akar öngyilkos lenni. De akkor miért gondol rá ilyen sűrűn és miért ilyen részletesen? Köszönöm Válaszát!

  • Habis Melinda

   Kedves Tímea!

   Pszichiáter felkeresését javaslom a párjának, ha veszélben érzi, a 112-t kell hívni. Az öngyilkossági szándékot mindig komolyan kell venni!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Névtelen

  Egy ideje nem egyezem a férjemmel. Ha nincs itthon , akkor mindent simán és nyugodtan el tudok rendezni. Mi ennek az oka?

  • Habis Melinda

   Kedves Kérdező!

   Érdemes volna erről elgnodlkodnia (akár önismereti munka segítségével), s utána megoszatni a konklúióit a férjével, hogy kapcsolatuk jobban működjön.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Kriszti

  Kedves Doktornő!
  Olyan kèrdèsem lenne lètezik olyan mentàlis betegsèg amitöl kèpzelgèst nem valos dolgokat làt vagy hisz az ember ,de megis boldogsàgot èrez de mègis zavart àllapotba kerül 2 hètre ès utana minden normàlis ?

  • Habis Melinda

   Kedves Kriszti!

   Igen, természetesen! A zavartság és a valósaggal való kapcsolat megváltozása (pl téveszmék, vagy hallucinációk) azonban a legsúlyosabb mentális vészhelyzetek közé tartoznak, ezért ha bármelyik gyanúja felmerül, azonnal szükséges felkeresni egy szakembert (lehetőleg pszichiátert). Ilyenkor a beteg akár önmagára és a környezetére is veszélyes lehet. Ez akár a 112-es segélyhívó tárcsázását is indokolhatja.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • J. györgy

  Jó napot azt szeretném kérdezni hogy kaptam ilyen lapot amivel kérvényezem a pszihologiai ellátást… és ott azt írja hogy az elsö beszélgetést a szülökkel kell levezetni… a baj csak az hogy nekem nem érnek rá a szüleim mert sajnos dolgozniuk kell. És a kérdésem az volna hogy ezt ki lehet-e hagyni?

  • Habis Melinda

   Kedves György!

   Szerintem ezt kérdezze meg a helyi szakemberektől. Remélhetőleg, hogy a szülei fognak időt szakítani arra, hogy támogassák Önt a problémái megoldásában, hiszen ez a dolguk!

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Sz. Virág

  Szép Napot
  Sajnos nem látom a jó dolgokat a mindennapokban. Van egy 8 hónapos lányom és férjnél is vagyok. Nem tudom kezelni az anyaságot, sem a párkapcsolatomat nem tudom összhangba hozni ezzel, mert minden este fáradt vagyok és csak “magányra” vàgyok… a kislányommal mindig van valami gond, és már belefáradtam a sok idegeskedésbe, stresszbe hogy minden nap egyforma.. egyedül érzem magam az egészbe és úgy érzem hibás döntést hoztam a gyerekvállalással kapcsolatban. Attól függetlenül szeretem a gyerekem, de elfáradtam lelkileg és minden nap csak sírok. A házimunkába is, semmihez nincs kedvem nagyon sokszor. A párom sokat dolgozik, szinte nincs is itthon.
  Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás.

  • Habis Melinda

   Kedves Virág!

   Levele alapján úgy gondolom, hogy a helyzete igen nehéz lehet, a problémák komplexitásának feloldásához, a jobb közérzet kaialkításához egyéni terápia javasolható.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Sz Roxán

  Otthon ,,ülő” anyuka vagyok. A kisfiammal vagyok egésznap. Csinálom amit kell. Főzök, pakolok, takarítok mikor kell. A férjem viszont mindig talál valamit, amibe bele tud kötni, és már kicsit sok. Nem tudom mit tudnék még neki segíteni, hogy jó legyen neki. Ön szerint mi a megoldás? Mert az egyáltalán nem esik jól, hogy mivel ő dolgozik, nekem csendben kell lennem. Nekem nem fájhat semmi, és egy szót se szólhatok…

  • Habis Melinda

   Kedves Roxán!

   Levele alapján az merült fel bennem, hogy Ön lelki terrorban él. Érdemes ebben a témában tájékozódnia a NANE Egyesület weboldalnán, ahol ingyenes lelki támogatást is kaphat.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • M anita

  Kedves doktornő!segítséget szeretnék öntől kérni,már 7eve a párommal együtt vagyunk sajnos olyan problémám van,hogy nem bírja a nagy fiamat elfogadni és állandóan itthagy minket.van tőle egy 4 éves fiam is nagyon lelki problémám van ez miatt és annyira sajnálom ezt a helyzetet amiben vagyok sajnos.parom családja nem törődik azzal,hogy milesz a kicsivel ,mert azzal sem törődnek sajnos hogyan lesz tovább és inkább engem szidnak.kerrm önt adjon valami tanácsot mit tehetnék hogy elkerüljék kicsi fiam lelki fájdalmat az apa miatt.sajnos párom olyan családban nőtt fel ahol alkohol problémák vannak a mai napig és a helyett,hogy változtatna ezen,hogy ne az ő családja is így nőjön fel inkább meg rátesz és O is úgy viselkedik sajnos ahogy nemkene.mar nem tudom mitévő legyek

  • Habis Melinda

   Kedves Anita!

   A párja alkoholproblémáin és viselkedésén Ön nem tud változtatni. Amit a fiaiért megtehet az az, hogy kiáll magáért és egymaga kezd jobb életet. Persze ehhez lelki támogatás is szükséges lehet, melyet ingynesen a helyileg illetékes pszichiátriai gondozóban talál-

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Viktor

  Kedves Doktornő!
  Nem régiben szembesültem egy olyan emberrel, aki bár a korát tekintve felnőtt, mégis szexuálisan vonzódik a 10 év feletti lányokhoz. Szerintem ez nagy bajra adhat okot, de szeretném az ön véleményét is “meghallgatni” ebben a kérdésben.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Habis Melinda

   Kedves Viktor!

   Ternészetesen igaza van, ez egy komoly probléma. A gyermekek iránt érzett szexuális vonzalmat pedofíliának nevezzük.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Réka K

  Tisztelt Doktornő!
  Jelenlegi párommal 5 éve élünk párkapcsolatban. Kapcsolatunkban problémák és gondok nincsenek, ha vitáról is van szó akkor azok nagyon apróságokon. Viszont sokszor eszembe jut az előző párkapcsolat, az online téren sokszor felkeresem hogy “láthassam”, úgy érzem nem lett végleg lezárt a történet, de ez 5 évvel ezelőtt történt és biztos vagyok benne hogy a jelenlegi párom nagyon nem örülne ha felkeresném a volt páromat hiszen nem lenne rá okom, mert egy jó párkapcsolatban élek. Nem tudom mi lenne a helyes döntés, ha van egyáltalán ilyen.

  • Habis Melinda

   Kedves Réka!

   Önismereti munka segíthet megtalálni a válaszokat a kérdéseire annélkül, hogy felkeresné az exét. Az előző kapcsolat lezárása egy gyászfolyamat, melyben pszichológus tudna segíteni Önnek, rendszeres, négyszemközti konzultációkkal.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • M. anita

  Kedves doktornő!segítséget kérni,hogy mit tegyek ilyenkor vagy ilyen esetben??a párom sajnos olyan családban nőtt fel ahol az apa ivott és sokszor bántalmazta őket amit én nagyon sajnálok is,de már 7eve együtt vagyok vele és O is sokat tud inni igazost már négy hónapja,hogy egy picit lehagyott róla mert neki állt tornázni de sajnos bizonytalan vagyok vele szemben sokszor megcsinálta elhagyott bennünket napokig állandóan engem hibáztat ha valami baj van nem kérdezhetek tőle mert könnyen felidegesít magát és állandóan azzal fenyeget,hogy elhagy nem jön többé haza munka után.kerem szépen eztmi váltja ki belőle vagy miért terorizall ilyenekkel engem?sokszor úgy érzem elfordul tőlem és nem törődik velem hidegen hadja ami velem történik és semmi nem érdekli őt pedig itt a kisfia is aki 5eves lesz mit tegyek kérem szépen válaszát előre is köszönöm

  • Habis Melinda

   Kedves Anita!

   A lelki terrorból való menekülésben fontos hogy mielőbb szakszerű segítséget kapjon. TB alapon talál pszichológust a helyi családsegítő szolgálatnál, pszichiátriai gondozóban és alapítványoknál.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Anita

  Kedves doktornő!a párom állandóan azzal fenyeget,hogy elhagy minket és nem jön haza többé és ez már több alkalommal elő is fordult itt a kisfiam mit tegyek sokszor úgy érzem semmibe veszi érzéseimet és nem törődik velem hidegen hagyják a dolgok amik velem vannak

  • Habis Melinda

   Kedves Anita!

   A levelében leírtak alapján párkapcsolati erőszak ganúja merül fel. Javaslom, hogy tájékozódjon a NANE Egyesület honlapján a lehetséges megoldásokról.

   Üdvözlettel: Habis Melinda

 • Kérdése vagy véleménye van? Ossza meg velünk!

  Az email címet nem tesszük közzé.