Online pszichológiai tanácsadás | Habis Melinda klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus és személyközpontú terapeuta honlapja

Az online tanácsadásról

Az online pszichológiai tanácsadás előnyei

  • Önnek nem kell utaznia, kényelmesen, biztonságot nyújtó otthonában tudja elmondani legféltettebb titkait, végiggondolni problémáit. Így időt és energiát spórolhat. Ezen kívül pénzt is, hiszen nekem sem kell magánrendelőt bérelnem. (Természetesen a szakképzettséget és a szakmai szupervíziót ez esetben is meg kell fizetni, összességében azonban mégis olcsóbb a személyes találkozásnál.)
  • A szolgáltatás teljesen anonim, mivel Ön otthonából veszi idénybe, akár legszűkebb környezetének sem kell tudnia, hogy segítségre van szüksége. A beszélgetésünket csak Ön és én látjuk és halljuk, számíthat teljes diszkréciómra.
  • Ön saját igényei (problémája természete és személyes szimpátiája) alapján tud szakembert választani.

Az online tanácsadás hátrányai

  • Mivel a szakember és a kliens fizikailag távol eshetnek egymástól, ez a segítési forma nem alkalmas súlyos pszichés betegségek kezelésére (nem adott a közvetlen közbe avatkozás lehetősége). Pl. öngyilkossági szándék, sok éve fennálló, diagnosztizált alkalmazkodási- és személyiségzavarok esetén.
  • További nehézséget okozhat hogy a kamera és a monitoron megjelenő kép nem esik egybe, így nehéz a szemkontaktust fenntartani.  Az kamera és a monitor távolsága azt a hatást keltheti, mintha a terapeuta valami mást nézne. Ez kezdetben zavaró lehet.
  • Az internetkapcsolat szakadozhat, ami kellemetlenségeket okozhat.
Share

About the Author: admin

3 Comments

  1. Válasz kata

    Tisztelt Melinda!Korabbanirtam onnek28 eves vagyok lett egy parom 12 eve ismerjuk egymast es baratsagbol lett kapcsolat akivel 1 honapig voltunk egyutt tegnap szakitott velem mert anyagi problemakkal kuzd o nem jott hozzank sosem csak en mentem de hobbijara meg koltot airsoft es azt mondta hogy nem vonzodik hozzam de mig egyutt voltunk ellenkezojet mondta meg kedvel most meg kedvel de nem tudja elkepzelni h velem letudna elni az eletet aztan kerdezem h neked jo lesz igy es valasz ra igen kesobb nem tudom nem is hianyoznek kerdezem es o meg ido megmondoja nem ertem nem vitaztunk nem volt megcsalas csak talalkozasokat penz vegett nem tudtuk megoldani 50 km re lakik es nem tudom mit tegyek barat az akar maradni mint elotte en mondtam neki nem erdekel a penz itt vok neki de o menekul nem szerelmes es azt mondta nem lesz o szerinte tudni kell elozo kapcsolataiban megalaztak kihasznaltak es tartozkodo lett ez altal nehezen nyilik meg de nekem megis sikerult kicsit . mit tegyek on szerint ?koszonom valaszat es k

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

A hozzászólás elküldéséhez kérjük, oldja meg a következő feladatot! Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.