Online pszichológiai tanácsadás | Habis Melinda klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus és személyközpontú terapeuta honlapja

Az online tanácsadásról

Az online tanácsadás egy olyan interneten keresztüli szolgáltatás, amely egy megfelelően képzett szakember és egy magánszemély video-beszélgetésen alapuló rendszeres kapcsolata. Ez nem tanácsadás a szó hagyományos értelmében, sokkal inkább a probléma-hozó/kliens személyes erőforrásainak és képességeinek fejlesztése  a probléma megoldásának érdekében. Én abban hiszek, hogy minden nehézségekkel küzdő személyben benne van a megoldás magja, nekem csak a megfelelő körülményeket kell biztosítanom ahhoz, hogy kicsírázhasson.
Mindez a Skype nevű ingyenesen letölthető és használható program segítségével (Önnek csak a pszichológiai szolgáltatás díját kell megfizetnie), igény szerint megbeszélt gyakoriságban és időpontban történhet.
Ehhez szüksége lesz mikrofonra, fülhallgatóra és webkamerára. Utóbbi elhagyható, de a beszélgetések hatékonyságát és személyességét jelentősen rontja. A programot pedig letöltheti innen.
Szemléletem holisztikus, azaz az alkalmazott módszert mindig a hozott problémához és az adott klienshez illesztem, a számára legmegfelelőbb terápiás formát próbálom nyújtani.
Habis Melinda
Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, személyközpontú terapeuta
Share